tiistai 3. marraskuuta 2009

Tack så mycket, Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd!

Kouluhommat ovat pitäneet taas muutaman viikon ajan huolen siitä, ettei ole tullut tänne kirjoiteltua tarpeeksi ahkeraan. Päivitetään nyt kuitenkin loppuloman kuulumiset ja yritään kuroa umpeen informaatiokatkoksen jättämää aukkoa. ;)

Loman kohokohta oli reissu Ikeaan, jota miltei ensimmäisestä viikosta asti olin malttamattomana odottanut (ja asian tiimoilta eri tahoja ahdistellut). Pääsin sitten treenaamaan ajelua sillä viikolla oikein kunnolla, kun meistä arkajaloista rohkeimpana minut passitettiin auton rattiin. Chicagossahan kaupungin Ikeaan matkaaminen on hieman eri juttu, kuin Suomessa. Oikeastaan matkaan kuluu aikaa saman verran kuin Lahdesta Vantaan Ikeaan ajaessa, ja myös täällä valtaosa matkasta menee motarilla. Tämä luultavasti antaa melko hyvän kuvan Chicagon koosta ja välimatkoista tässä kaupungissa. Erinomaisesta kartturista Alicesta huolimatta ajettiin kerran harhaan ja tuli sitten käytyä samalla myös O'Haren lentokentällä kotimaan terminaalia moikkaamassa. Hupsista!

Olin ehtinyt viikkotolkulla suunnitella sisustusta ja ostoslistaa sekä laskea budjettia uudelleen ja uudelleen. Vasemmalla lopullinen ostoslistani, oikealla Alicen.

Janelle liukuportaissa. Tämä oli hänelle toinen tai kolmas kerta ruotsalaisessa kalustetaivaassa, kun minä taisin pelkästää viime vuoden aikana käydä 6-7 kertaa Ikeassa (kiitos siitä Santalan seikake -välituntikahviolle, joka aiheutti ainakin kolme näistä käynneistä). Schaumburgin Ikea oli eri mallinen, kuin meidän suomalaiset sisarensa. Myymälän keskiosa oli avoin useammassa kerroksessa ja tämän keskiympyrän reunoilla kulki yksi iso käytävä jonka varrella kaikki kalusteet sijaitsivat (vrt. pienempien tavaratalojen käärmemäisesti luikerteleva käytävä).

Lihapullia oli odotettu pitkään! Kun saavuimme paikan päälle, huomasimme Alicen kanssa järkytykseksemme että amerikkalaiset tarjoilivat lihapullien kanssa mac'n cheese makaroni-juustomössöä. Kaikki jotka tuntevat minua tarpeeksi, osaavat varmaan kuvitella järkytykseni määrän ja kovaäänisen "Seriously?!", joka suustani pääsi. Onneksi huomasin, että toisena vaihtoehtona on lihapullia pastan ja tomaattikastikkeen kanssa, joten päädyin sitten siihen. Mutta kyllä lisukkeiden kuuluisi olla perunaa muodossa tai toisessa... :P


Tässä kärryni muutaman tunnin haahuilun jälkeen. Mukaan tarttui verhot, verhotankoja, peili, täkki, tyynyjä, kukkaruukkuja, kynttilöitä, pari lamppua, päiväpeitto ja muuta vastaavaa.

Tässä lopullinen saaliini - ensimmäiseltä reissulta! ;D

Eli pääsin/jouduin Ikeaan kahdesti saman viikon aikana, koska isot kalusteet eivät mahtuneet millään meidän henkilöautoomme ekalla kerralla. Oppilaskunnan kv. opiskelijoiden vastuuhenkilö Mark lähti sitten toiselle keikalle kanssani, jolloin matkaan tarttui lipasto, säilytyspenkki ja hylly keittiöön.

Tässä Mark tutkailee lipaston kokoamisohjeita. Hän ja alakerran Tyler auttoivat meitä kasaamisessa, jossa menikin sujuvasti muutama tunti. Mutta olipahan mukavaa saada muutama silmää miellyttävä kaluste kaiken erittäin sekalaisen lahjatavaran lisäksi. Esteetikko on aina esteetikko ja kodin laittaja on sellainen myös (ja etenkin) ulkomailla. Kunhan vielä ruuvaillaan verhotangot paikoilleen ja saadaan tavaraa olohuoneeseen, voin pikkuhiljaa alkaa laittamaan tänne niitä "jälkeen" kuvia.

Ps. Ikeasta piti toki ostaa myös Maraboun suklaata, piparkakkutaikinaa, glögiä ja joulukynttelikkö!! ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiin jätetyt kommentit luetaan ja hyväksytään ennen niiden julkaisua.
The comments written on this blog are being read and accepted prior publishing.