maanantai 19. lokakuuta 2009

Lassi, Leevi ja Lake Forest

Viime viikko tarkoitti teologisen seminaarin opiskelijoille syyslomaa. Minun lomani meni leppoisasti Lake Forestissa, Chicagon rajojen pohjoispuolella sijaitsevassa naapurustossa. Olin erään seminaarilla työskentelevän naisen koira- ja talovahtina. Oli ihanaa päästä välillä kampuksen ulkopuolelle ja tekemisiin koirien kanssa. Hoidettavani Calvin ja Hobbes (eli siis suomeksi Lassi ja Leevi) ovat shih tzu sekoituksia, toisessa on maltankoiraa ja toisessa kääpiövillakoiraa. Pari päivää naapureille räksyttämistä kuunneltuani päätin myös hieman kouluttaa pikkumoppeja ja nopeastihan nuo oppivat ymmärtämään mitä "quiet!" tarkoittaa. (Tähän tietenkin inspiroi Animal Planet tv-kanavan joka-aamuinen annos Victoria Stilwellia, heh heh...) ;)

Hobbes omalla vahtipaikallaan häkin katolla.

Calvin, joka on ilmiselvästi se villakoira-mix.

Lake Forest "kylän" talot ovat kuin mistä tahansa amerikkalaisesta elokuvasta. Kultainen noutaja tämän talon ovella sopi kuvaan kuin nenä päähän!


Muihin naapuruston taloihin verrattuna melkoinen väriläiskä.

Amerikkalaiset tuntuvat suosivan sähköpantoja koirillansa. Tontit rajataan maanalaisella sähköaidalla ja jos koira menee liian lähelle rajaa, panta alkaa piipittää. Jos koira uskaltautuu rajalle asti, panta antaa sähköiskun. En ihan ymmärrä kyseistä villitystä, mutta tässä naapurustossa se tuntuu olevan todella suosittua. Tälläkin kyseisellä kadulla asuu iso uros-bokseri, joka juoksee aina hurjaa kyytiä rähisemään meille, kun kuljemme moppien kanssa ohi. Ei siinä ole mitenkään turvallinen olo, kun tietää että sieltä se vois tulla koska vaan kadulle (jos ei jaksa välittää yhdestä sähköiskusta) ja pistää pienet poskeensa omistajiensa ollessa ties missä. Eihän niitä koiria tietenkään tarvi vahtia, kun niillä on nämä vempeleet kaulassa... Just.

Lake Forestista kävelee Michigan järvelle tunnissa, joten kävelen usein Calvinin ja Hobbesin kanssa tämän kahden tunnin ihanan lenkin (eivätpähän jaksa harjoitella räksyttämistä loppuillasta). Maisemat ovat maalauksellisen kauniita, etenkin nyt syksyllä...

Aikovat sitten pistää tähän golf-kentän. Ihan kuin niitä ei olisi Chicagossa jo ennestää joka toisessa korttelissa...



Siinä se järvi nyt on. Melkoisen iso lätäkkö. Ei näy vastarannalle, ei.

Keskiviikkona tuuli melko voimakkaasti ja aallot olivat upean isoja.





Koirilla oli hiukan tylsää, kun minä kameran kanssa konttasin pitkin järven rantaa.

Calvin anelee, josko voitais jo mennä (turkkikin menee ihan sekaisin tuulesta)... ;)

Tilaisuus asustaa välillä Lake Forestissa on kyllä tervetullut tuulahdus raitista ilmaa kampuksella asumisen "kuplan" sijaan. On täysin varusteltu keittiö, jossa kokkailla, pehmeä sänky, koiria pyörimässä jaloissa, ihana järvi kävelymatkan päässä, kylän kirjaston laaja elokuva-valikoima, telkkari liki 100 eri kanavalla ja kaikkea muuta, josta opiskelija kaupungissa vain haaveilee... ;D

Ps. Meinasin ihan unohtaa mun kolmannen hoidokin! Sammakko Frogger asustaa pienessä akvaariossa ja sille sitten pitää muistaa parin päivän välein käydä tiputtamassa ruokaa veteen lillumaan... :P

3 kommenttia:

  1. Voi että mitä tunnelmakuvia! Ja ihanat mopit. Sähän elät amerikkalaista unelmaa...!

    VastaaPoista
  2. Kieltämättä ihan kivat mopit... Pari päivää meni sulatellessa (työskentelemään jalostetut rodut on mun juttu), mutta lopulta osoittautuivat ihan suht oppivaisiksi yksilöiksi. Ja kun ilmat vaan suosii, on toi paikka kyllä ihan suht unelma pienille kävelyretkille. :)

    VastaaPoista
  3. yea i like taylors version... its very cute... however if youre used to nathans screaming version, its hard not to like that one better ;)

    VastaaPoista

Blogiin jätetyt kommentit luetaan ja hyväksytään ennen niiden julkaisua.
The comments written on this blog are being read and accepted prior publishing.