torstai 12. marraskuuta 2009

Kampuksen kuvapläjäys

Huh hah hei... Ajattelin sopivan inspiraation tultua lähettää kuvia kampuksesta ja kirjoitella opiskelusta enemmänkin, mutta koska kuvien lataamiseen meni lopulta miltei tunti (!), saa sepustaminen jäädä myöhemmäksi. Aivot nimittäin ehtivät jo jäätyä ja lattialla on hyytävän kylmä istuskella naputtelemassa koneella. Joten ehkäpä sitten huomenna...

Mutta tässä siis kuvia North Parkin kampukselta. Ne on otettu jo joskus elo-syyskuun vaihteessa, mutta en vain saanut aikaiseksi laittaa niitä tänne aiemmin. Nyt kampuksella on jo melko paljasta, sillä viimeisetkin puut ovat tiputtaneet lehtensä viime päivien aikana. Seuraavaksi tämä alue nähdäänkin varmaan lumipeitteen koristelemana.

Tässä vanha päärakennus, Old Main. Minä tietenkin kauhistelin suruliputusta ja mietin, kuka yliopistolla on kuollut, kunnes Janelle totesi että lippu on todennäköisesti salossa Ted Kennedyn takia. Tuossa vaiheessa tämän kuolemasta oli jo muutamia päiviä, mutta ilmeisesti tällaisia merkkihenkilöitä saatetaan liputtaa jopa viikonkin ajan ympäri maata.

Wilson Hall.

Anderson Chapel, kampuksen uudempia rakennuksia.

Hanson Hall. Tämän rakennuksen ohi on aina hauska kulkea, sillä kaikki musiikin opinnot tapahtuvat täällä. Tosin minä en ole vielä koskaan kuullut saksofoni-sooloja tai ainuttakaan bändiä. Aina kun kuljen avoimen ikkunan ohi, siellä harjoitellaan oopperaa (tai jotain klassista laulua - jos niillä on jokin ero, mulla ei ole siitä mitään käsitystä)... Joka tapauksessa joku siellä aina kiljuu!

"Green space". Taaskaan en osaa sanoa, onko tuolla aukiolla joku hienompikin nimi. Mutta tuollainen nurmikenttä on kyseessä. Se palvelee erityisesti frisbeen heittelijöitä, mutta myös auringonpalvojia ja niitä opiskelijoita jotka tahtovat ehdottomasti lukea ulkoja. Tällä nurmipläntillä sijaitsi ennen kirjasto, mutta uuden (taustalla häämöttävän) kirjaston valmistuttua alueesta tehtiin puisto.

Yritin katsoa kartalta, mikä mahtaa olla edessä sijaitsevan rakennuksen nimi, koska minulle se on aina ollut vain talo, jossa sijaitsee Student Services. Ja kappas kappas, kartallakin nimenä oli vain Student Services! Aiemmin rakennus on palvellut yliopiston presidentin asuntona, mutta veikkaisin että nykyinen Mr. President Parkyn on ihan onnellinen, ettei hänen tarvitse asua keskellä kampusta. Taustalla Caroline Hall.

Ympäri kampusta on tällaisia hälytintolppia vaaratilanteiden varalle. Valitettavasti tämänkin lukukauden aikana näille on löytynyt käyttöä jo ainakin kertaalleen... Huvikseen niitä ei kannata painella, sillä siitä mätkähtää parin sadan dollarin lasku!

Tästä puistoalueen suunnittelusta vastannut maisemointi arkkitehti (vai mikälie puutarhatonttu - taas mulle täysin vierasta alaa!) voitti jonkin palkinnonkin tästä toteutuksesta. Kieltämättä ihan kiva. :)

Logot ja kaikki...

Tässä on siis se uusi kirjasto, Brandell Library. Todella jees paikka kaikkine lukunurkkauksineen ja paljon luonnon valoa tuovine ikkunoineen!

Kirjaston edestä. Tuolla kadun kulmalla sijaitsee meidän Taj.

Meidän viereinen college-opiskelijoiden asuntola Sohlberg Hall. Asuntoloita on vielä toinenkin, joen toisella puolella sijaitseva Burgh.

Lisää seminaarin kämppiä, meitä viistosti vastapäätä. Noihin kun pääsis asumaan...

Ja tässä tuleekin sitten se meidän rakennuksemme, NPTS.

Seminaari oikeasta etuviistosta...

... ja vasemmasta etuviistosta!

Täällä meitä teologeja sitten leivotaan. Virallisesti tämä on Nyvall Hall (ja kaikille Santalasta tavalla tai toisella osallisille: Nyvall on vissiin vähän niin kuin paikallinen Braxén). Vasen siipi on Isaacsson Chapel ja oikea siipi Olsson Lounge. Ja keskellä pihaa, kuvassa pienen pienenä istuu Lina Sandell, Ruotsin oma Fanny Crosby. Tämäkin taisi olla turhaa nippelitietoa kaikille Sandön henksu-kurssin käyneille, mutta tulipahan kuitenkin mainittua...

Ja vaikkei enää ollakaan kampuksella, lisätään tähän pari Fosterin suosikkikohdetta. Ensinnäkin tämä on se Tre Kronor ravintola, josta saa hyvää ruokaa. Lihapullat, aamiais-kanasalaatti-croissant ja vohvelit on kokeiltu ja hyviksi havaittu. :)

Sekä tietenkin kiireisten opiskelijoitten taukopaikat: Jimmy John's (lounaspatonkeja, mutta ehdottomasti parempi kuin Subway!) sekä Starbucks! Molemmat paikat saavat kyllä takuuvarmasti huimat voitot sijaintinsa takia. Näissä paikoissa ei oikeastaan voi olla törmäämättä tuttuihin, sillä sekä opiskelijat että opettajat kuuluvat kanta-asiakkaisiin.

Tässä tämän kertainen kuvakierros minua ympäröivään maailmaan. ;) Lisää opiskelusta sitten joskus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiin jätetyt kommentit luetaan ja hyväksytään ennen niiden julkaisua.
The comments written on this blog are being read and accepted prior publishing.