sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Syksyn kurssit

Mikä olisikaan parempi keino vältellä hetki kouluhommia kuin kirjoitella blogiin? ;)

Niin hassulta kuin se kuulostaakin, niin olen aloittanut prosessin opintojeni päättämiseksi. Ei, en ole lopettamassa kesken, vaan jokaisen vuonna 2011 valmistuvan on oltava jo nyt mukana valmistujaishaastatteluissa ja muissa loppuprosesseissa. Tuntuu siltä että vastahan tämä koulu alkoi, ja nyt jo mietitään valmistujaisjuhlaa! Aika rientää melkoista kyytiä...

No, ennen kevättä on kuitenkin vielä tehtävä paljon hommia ja vietävä kunnialla loppuun tämä syksy. Tälle syksylle kursseja on kertynyt viisi: Vanha testamentti 2, Kirkkohistoria (tai oikeastaan "tradition & mission"), Hengellinen vaellus, Kristillisen kasvun ja kasvatuksen mallit sekä lopputyöhön liittyvä tutkimus. Tässä on hommia aivan kerrakseen ja joka viikko tuntuu että seitsemän päivää ei ole tarpeeksi kaikkien töiden hoitamiseen.

Jos ollaan ihan rehellisiä niin mikään näistä kursseista ei ole "kolahtanut" tämän syksyn aikana. Vanhan testamentin kanssa on niin, että tämä on johdantokurssi, joten sisältö on suurimmaksi osaksi tuttua jo Santalan kursseilta. Lopputyöhön liittyvää tutkimusintoa odotan vielä saapuvaksi... Jospa sitten kun pääsee hieman pidemmälle tässä materiaalin keräämisessä ja tutkimisessa? Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, taitaa kirkkohissa olla tällä hetkellä kaikista kursseista minulle mieluisin!

Muuten syksy tuntuu kulkevan vanhoja tuttuja polkuja.

Välillä elämässä myrskyää ja paljon...

Toisinaan saa nauttia tyynemmästä olosta. (Uskokaa tai älkää, nämä kuvat on otettu saman laivareissun aikana ja noin 5 minuutin välein toisistaan!)

Syksyyn kuuluu totuttuun tapaan myös se että tutustutaan uusiin ihmisiin sekä kerrataan kesän kuulumisia vanhojen ystävien kanssa. Seminaarin uusi, tänä syksynä saapunut vuosikerta on melko loistava. Uudet opiskelijat ovat tuoneet taas lisää elämää kampukselle ja tunneille. Erityisen kivaa on ollut tutustua uusiin MACF (suorittamani tutkinto) opiskelijoihin, sillä heidän kanssaan on yhteinen sävel löytynyt todella helposti ja monet ovat useammallakin samalla kurssilla kanssani tänä syksynä. MACF-porukkaa voisi tietyllä tavalla verrata Santalan NTK:n ihmisiin - harva, jos kukaan, tahtoo "ykköspapiksi", monilla on suuntautumisvaihtoehtona nuorisotyö, meno on todella rentoa jne. (Mutta ihQt, raxut NTK:n jäsenet, ei ne silti teitä voita!!!!1 lol XD NTK 4 eva!) ;)

Perinteisen laivareissun jälkeen porukka jakautui eri ravintoloihin murkinoimaan. Rock Bottom sports bar oli meidän valinta illalle: hyvää seuraa, hyvää ruokaa ja amerikkalaista jalkapalloa! Yritin siinä pelin lomassa ottaa selkoa jenkkifutiksen säännöistä, mutta aika yritykseksi se jäi... No, kivaa oli silti.

Uusi kaverini Jessie saapui paikalle hieman myöhemmin, joten jäi sitten yhteiskuvasta pois. Koulun lisäksi tämän kaverin voi tavata mm. työskentelemästä Sweden Shopista, jossa olen taas uskollisesti notkunut tänä syksynä. Tilasivat muuten kauppaan Muumi-lasinalusia, kun vein niitä sinne näytille. ;)

Ennen syyslomaviikkoa meillä oli vieraita. Janellen kaveri Rona saapui meille viikoksi ja hänen kaverinsa Aimee liittyi myös seuraamme pariksi päiväksi. Tämä takasi vauhdikkaan viikon ja lisää turistireissuja keskustaan. On aina tosi kiva saada porukkaa kylään. Eli tänne vaan kaikki lomalaiset!

Rona ja Karolina matkalla keskustaan. Kävimme kaikki yhdessä rannan tuntumassa Navy Pierilla, jonka jälkeen jalkauduimme kahtena pienempänä ryhmänä kaupungille. Me skandinaavit shoppailimme ja kävimme kahvilla, kun taas Janelle ja kumppanit kävivät pikavenekierroksella, Sears Towerissa, nauttimassa Chicagon pizzaa, ostoksilla ja katselemassa monia nähtävyyksiä.

Navy Pier ja maailmanpyörä. (Meinasin sitten kirjoittaa "kärrynpyörä"... Näin se suomi ruostuu!) Tämänkin paikan voi muuten bongata Batman-leffasta Yön ritari. ;)

Perinteinen kämppiskuva.

Aimee ja Janelle harhailemassa...

Syyslomakin tosiaan jo meni ja kaksi välikoetta on suoritettu! Tuntuu hullulta että syksy on mennyt kuin lentäen, mutta ei nyt ohi sentään. Tällä viikolla juhlittiin Halloweenia ja edessä on muun muassa kiitospäivä ja Janellen synttärit. Lomalla muuten ehdin käydä katsomassa itärannikkoa ja esim. maan pääkaupungin Washington DC:n. Mutta siitä ehkä ensi kerralla lisää...

1 kommentti:

  1. Awesome Nelli, you are in the end of your studies, Enjoy it! Soon you will dive into the working world...for me it feels soo far away, especially in the midst of exams ;) Love ya honey!

    VastaaPoista

Blogiin jätetyt kommentit luetaan ja hyväksytään ennen niiden julkaisua.
The comments written on this blog are being read and accepted prior publishing.