keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Täällä taas!

Terveppä taas täältä villistä keskilännestä!

Kesä mennä hujahti ja samaten kohta on myös ensimmäinen kuukausi opintojakin taas takana. Niinpä on ehkä korkea aika palailla blogin ääreen ja yrittää päivittää kuulumisia tänne. Ensin muutaman sanan kooste kesästä.

Oltuani Suomessa reilun viikon koitti aika vaihtaa taas maisemaa ja käydä katsastamassa, miltä Baltiassa näyttää. Matkan fokuksena minulla oli hakea Allille muutama ulkomainen valionarvo ennen kuin sorsa siirtyy veteraaniluokkiin, mutta toki oli myös muuten kiva nähdä maailmaa ja etenkin Maija-serkun elämänpiiriä. :)

Tavoitteiden suhteen matka oli onnistunut, sillä Alli saalisti kehistä tittelit C.I.B. & Lv & Lt Ch (kansainvälinen, Latvian ja Liettuan muotovalio). Tuomaritkin muistivat kehaista ikäistään nuoremmalta näyttävää koiraa. Ihana mummelikoira, olen siitä niin ylpeä! :) Mun ensimmäinen "sippi"...

Oli myös kiva kokea hetki elämää Latviassa ja Liettuassa. Tietyt ennakko-odotukset osoittautuivat tosiksi ja joitain käsityksiä sai myös korjailla. Erityisesti tykästyin Maijan kotikaupunkiin Klaipedaan ja voi olla että sinne on vielä suunnattava uudemmankin kerran. ;)

Juhannusta (ja kesää muutenkin) tuli vietettyä perus-naisten kanssa Hangossa. Erityiskiitos Sadulle Halmstis Jr:n ovien avaamisesta maailmanmatkaajille. Ihan kuin kotiin olisi palannut, vaikka kämppäkin oli tyystin eri kuin sitten viimenäkemän! Oli onni että sai taas käydä lataamassa akkuja ystävien seurassa pitkän talven varalle...

Kesäkuun 11 olikin jännä päivä. Tai ehkä se jännin osuus oli oikeastaan aamuyö. Kotijoukkue Chicago Blackhawks kun taisteli Stanley Cup mestaruudesta kaukana lännessä ja minulla ei ollut edes telkkaria, josta peliä seurata. Heräsin kuitenkin kuuntelemaan peliä nettiradiosta ja ilo oli ylimmillään kun Patrick Kane laukoi voittomaalin ja vei haukat Stanley Cup mestaruuteen 49v. tauon jälkeen! Tokihan oli harmillista seurata kaupungin juhlahumua vain netin välityksellä Suomesta käsin, mutta onneksi juhlasta saatiin edes pieni maistiainen myös Lahteen...

Antti "Andy" Niemi nimittäin toi Lord Stanleyn kyläilemään Suomen Chicagoon! Tokihan sitä oli ihmisen päästävä paikalle moista todistamaan ja ihan hauska tilaisuushan se oli. Yksi hauska yksityiskohta oli päästä vaihtamaan muutama sana Chicago-elämästä Niemen vaimon kanssa... Harmiteltiin ettei oltu Chicagossa tavattu, sillä kyllähän kotimainen seura on aina toisinaan tosi jees. ;)

Taustalla sitä rustataan nimmaria mun Blackhawks t-paitaan.

Ja tokihan pyhää graalinmaljaakin täytyi koskettaa. (Ette muuten usko mikä uutisaihe tämä on ollut tuttujen kesken täällä jenkeissä!)

Mahtavaa kesällä oli myös ihan tavallinen hengaus. Siskojen ja siskonmuksujen kanssa saattoi lähteä rannalle jätskille ja niin päin pois... Arjen luksusta.


Tokihan tiettyjä lähtöperinteitäkin piti vaalia. Maijan kanssa sitä sitten taas nukuttiin puistossa U2:n konserttia edeltävänä yönä - aivan kuten edellisenäkin kesänä! Muutamaa hard core fanitätiä seuratessa lupasin, että mekin pystytään tähän vielä sen 40 vuoden päästäkin... ;D Oli muuten hyvät keikat Helsingissä! Taas historiallisia ensiesityksiä, eturivin paikkoja ja sen sellaista. Perusmeininkiä...


Perusmeiningiksi alkaa muodostua myös nämä hotellien edessä tapahtuvat meet'n greetit ja mun uskomaton tuuri niiden suhteen. Tällä kertaa en saanut nimmaria tai tavannut Adamia, mutta Edgen ja Bonon kanssa tuli kuitenkin käteltyä.

Noh, yritin siinä sitten toipua ja palata maan pinnalle kaiken pakkaamisen lomassa. Tällä kertaa operaatio oli paljon helpompi suorittaa, kun oli oikeastaan palaamassa lomalta takaisin arkeen. Jos rehellisiä ollaan niin lähteminen ei olisi kyllä vähempää voinut kiinnostaa noin mukavan kesän jälkeen ja vielä lentokoneessakin olin ihan sekaisin, mutta kyllä sitä sitten taas osasi orientoitua Chicago-eloon, kun päivän pari pyöri Fosterilla. Oli oikestaan tosi jees olla mukana auttelemassa uusien opiskelijoiden orientaatiossa, koska heidän innostaan tarttui itseenkin uutta puhtia.

Tässä siivousrätti ikkunalaudan pyyhkimisen jälkeen. Viimeisin kesävuokralainen oli jättänyt ikkunat auki ja katupölyä oli sitten kaikki paikat täynnä. Onneksi kultainen Janelle oli jo siivonnut osan paikoista, jotta ihan hävityksen kauhistukseen ei tarvinut palata.

Tässä sitä ollaan pizzalla uusien tuttavuuksien kanssa. Seminaariin on tullut uusia kivoja opiskelijoita, jotka tuovat aina mukanaan myös elämää ja hauskoja keskusteluja. Kuvassa oikeanpuolimmaisena on ruotsalainen Karolina, jonka apuna olen saanut olla viime viikkojen aikana.

Olen teologisen seminaarin oppilaskunnan hallituksessa mukana tänä vuonna kansainvälisten opiskelijoiden tukihenkilön toimessa. Asetuin keväällä ehdolle kyseiseen pestiin ja loppukeväästä asti olen saanut hoitaa niitä hommia. Meillä on tosi kiva hallitus tänä vuonna ja odotan oikeastaan innolla kaikkea sitä, mitä vielä saamme yhdessä aikaan. Ylläoleva kuva on meidän retriittipäivänä napattu ja tulossa koulun ilmoitustaululle, jotta sitten kaikki muutkin näkevät, ketä kannattaa vetää hihasta kun tulee kysymyksiä.

Heti toisella viikollani täällä pääsin myös pyörähtämään toisen kerran Willow Creek seurakunnassa. Uusi ruotsalainen kaverini Karolina oli menossa sinne parin muun ruotsalaisen kanssa ja he pyysivät myös minua messiin. Tällä kertaa jumiksen ohjelmassa oli ylistystä kera Michael W. Smithin. En ole koskaan ollut Smittyn suurien fanien joukossa, mutta hienostipa tuo osasi osansa jumalanpalveluksesta toteuttaa. Ei siis pöllömpi kokemus.

Pääsalissa.

Sielläpä itse Smitty heiluu kitaran kanssa.

Toivottavasti tänä vuonna pääsen vähän useammin pyörähtämään Willowssa. Nyt ainakin tiedän yhden koulukaverin joka käy siellä perheineen lauantai-iltaisin, joten ehkäpä menen jonkus heidän peesissään.

Uusi kulttuurikokemus tälle kuulle oli baseball-peli. Koulun kautta sai hyvään hintaan liput White Soxin peliin U.S. Cellular Fieldille, joten ei muuta kuin ihmettelemään. Onneksi eräs meidän takanamme istuva opiskelija tunsi sääntöjä ja avasi niitä meillekin, koska muuten kokemus olisi saattanut jäädä vähän köyhäksi. Tunnelma ei tässä pelissä kovin korkealle noussut (baseball taitaa yleisesti ottaen olla hieman hitaampi laji), joten taidan jatkossa keskittyä noihin jääkiekko-otteluihin. :)


Bongaa pallo...

Karolina, Mathildur ja Isak. Från Sverige.

Juuh, että tällainen ensimmäinen kuukausi tuulisessa kaupungissa. Eiköhän tämä taas tästä lähde rullaamaan. :)

3 kommenttia:

  1. upeita kuvia ja tunnelmia, hyvää alkanutta syksyä sinne kauas!!!

    VastaaPoista
  2. Nelli, ääh sä näytät ihan jenkiltä tossa teidän oppilaskuntakuvas, hihii! Sä alat mukautua, buhahaaa, Jenkki-Nelli!

    VastaaPoista
  3. Hey! Nice closeup on Bono! didn't understand any of the words though....

    VastaaPoista

Blogiin jätetyt kommentit luetaan ja hyväksytään ennen niiden julkaisua.
The comments written on this blog are being read and accepted prior publishing.