tiistai 8. kesäkuuta 2010

Kevät tuli, lumi suli

Tämä blogiteksti syntyy jälleen yöllä, kuten suurin osa teksteistäni. Ja tietenkin myöhässä, kuten muutkin postaukset tämän vuoden puolella. Tällä kertaa en kuitenkaan kirjoita huoneessani Fosterilla, vaan ihan "kotona kotona" Nikkilässä unenpöppöröisen kettuterrierin yrittäessä tunkea syliini nukkumaa. Olen siis saapunut näin kesäksi Suomeen, ja paluu jenkkilään olisi sitten jälleen elokuun viimeisellä viikolla.

Mutta kerrotaanpa nyt sitten siitä kevään edistymisestä Chicagossa. Parempi nääs myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitä?

Kevään raskaaseen kouluarkeen toi puhtia nopeasti etenevä kevät. Chicagon talven vähäiset lumet sulivat hujauksessa ja kevät eteni nopeammin kuin konsaan Suomessa. Jotakuinkin kahdessa viikossa siirryttiin ensimmäisistä silmuista täyteen kukintoon. Ja samalla tulivat lämpimät ilmat. Oli se muuten hienoa, kun huhtikuussa päästiin nauttimaan +30 asteen helteistä! :) Ja oikeastaan sekä huhti- että toukokuu olivat todella lämpimiä, lämpötilojen vaihtellessa +10 (vain muutama päivä) aina +38 asti (tätä olikin koko viimeinen Chicago-viikkoni). Keskilämpötila oli varmaan +15 ja +30 välillä. Wisconsinin erkkari olikin poikkeus näihin lämpöihin, mutta siitä voinkin kertoa vielä erikseen joskus myöhemmin.

Tässä kampus aivan huhtikuun alussa. Kuva on ensimmäisiltä lämpimiltä (+20) päiviltä ja porukka ei olisi malttanut millään istua sisällä lukemassa, tunneilla ja palavereissa. Kuva on muuten keskustan suuntaan ja jos oikein paljon zoomailee, niin seminaarin rakennuksen (oikeanpuolimmainen) vasemman reunan vieressä taivaanrannalla nököttää Willis (eli se Sears) Tower. Kuva on otettu kavereideni takakuistilta.


Jotkut luokat pitivät tunteja sekä lukupiirejä ulkosalla.

Tässä otos parin päivän päästä ensimmäisistä kuvista. Taustalla puut ovat jo silmuja täynnä.

Tunnetusti käyn aurinkoenergialla, joten kevään kurssien viimeistelyyn sai taas kaivattua puhtia, mitä pidemmälle keväässä mentiin.





Pääsiäispäivänä lounastimme ystävien kanssa yhdessä. Tässä kuvassa Amber, Amy ja Alice. Ja kaikilla, harvinaista kyllä, hameet päällä. ;) Tämä olikin sitten ainut kuva siltä päivältä, sillä kamerasta loppui akku ja muut otokset jäivät siis ottamatta...

Yritin myös pukea the Foster Homea keväiseen asuun. Piti jatkaa "kerran keväässä" perinnettä ja ostaa pari gerberaa piristämään kämpän ilmettä. ;) Tässä siis hieman päivitettyä ilmettä olkkarista syksyisten Foster-kuvien jatkoksi. Verhot toisivat kyllä lisää kodikkuutta, mutta täytyy katsoa syksyllä, tuleeko niitä lainkaan hommattua... Viherkasvejakin voisi tietty hankkia lisää, mutta koska olen kuitenkin onnistunut tappamaan kolme kasvia viidestä hankkimastani, täytyy taloudellista panosta kasveihin vielä hieman punnita. ;D

Tässä yksi gerberoista. Väri oli kyllä enempi fuksianpunainen, mutta kuvaan näköjään ikuistunut aika hailakkana...

Ja tässä vielä kehystämäni postikortti. "Fox terriers are born with about four times as much original sin in them as other dogs." - Jerome K. Jerome, Three Men In A Boat. Oli pakko heti tilata kyseinen kortti Briteistä, kun sen netissä näin. Sopii tällaiselle foxin omistaja-teologille melko täydellisesti!

No, miten se tappolukukausi sitten päättyi? Hämmentävän erinomaisesti. Eipä ole koskaan tämä tyttö saanut sellaista riviä arvosanoja. Aakkosissa varsin yksipuolinen todistus. Se täytyy sanoa, että ainakaan omassa voimassani en sellaiseen suoritukseen yltänyt. Mutta nyt onkin katse jo syyslukukaudessa, jolloin kredittien määrä taas kasvaa ja tiedossa on paljon luettavaa. Suoritan nimittäin yhden itsenäisen lukukurssin sekä aloitan lopputyön tekemisen lukemis- ja tutkimisosiolla. Täytynee siis ottaa taas kesästä kaikki ilo irti, sillä töitä on taas tiedossa!

1 kommentti:

  1. Syksyn päivityksiä odotellessa ;) taas tää blogihärdelli alkaa...qih qih qih!

    VastaaPoista

Blogiin jätetyt kommentit luetaan ja hyväksytään ennen niiden julkaisua.
The comments written on this blog are being read and accepted prior publishing.