keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Kurssikooste 3/3

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä lyhyt selostus "jumis-kurssin" eli Foundations of Christian Worship kurssin annista. Professorimme van Horn oli tästä kurssista vastuussa ja hän olikin mitä mainioin ja taitavin haastamaan käsityksiämme jumalanpalveluskulttuureista. Luettavaa kurssille oli paljon aina kirkkohistoriasta markkinointiin ja sakramentteihin. Luennoilla oli juuri sopiva määrä erilaisista traditioista tulevia opiskelijoita, joten mielenkiintoisia keskusteluja syntyi takuuvarmasti jokaisella tunnilla.

Professorimme sairastuttua kurssia alkoivat luotsaamaan kaksi muuta professoria, ja harmikseni täytyy todeta että koko kurssin luonne muuttui täysin. Ei ole varmasti helppoa ottaa kurssia haltuun toiselta professorilta kesken lukukauden, sen ymmärrän täysin, mutta myös mielenkiintoiset keskustelut tunneilla kuihtuivat puoleen entisestä. Jokainen oli harmissaan aiheutuneesta muutoksesta, mutta kurssi saatiin kuin saatiinkin vietyä kunnialla loppuun.

Yksi kurssin isommista tehtävistä oli suunnitella kaiken opitun pohjalta 35 minuuttinen kappeli seminaarille. Kappelit pyörivät eri kirkkovuoden ajankohtien ympärillä ja meidän ryhmälle tuli vuoden viimeinen kappeli eli adventtikappeli. Ryhmähenki porukalla oli erinomainen ja niinpä suunnittelu oli erittäin vaivatonta ja melko luovaa. Lopputulos oli melkolailla sidottu Covenantin perinteiseen liturgiaan, mutta moni asia tehtiin kuitenkin hieman vapaammin tai erilailla totutusta. Oli kiva huomata, että jälkikäteen moni kiitteli juuri niistä pienistä yksityiskohdista, joihin ei välttämättä normaalisti panosteta, mutta joihin meidän ryhmämme päätti kiinnittää erityisesti huomiota.

Kappelin loputtua jokainen sai mukaansa pienen kynttilän, jonka avulla sai olla viemässä adventin ajan valoa eteenpäin muille.

Muusikot tekivät hyvää työtä muun muassa säveltämällä uuden laulun kyseiseen kappeliin.

Covenantin tradition mukaan käytimme sinistä adventin värinä. Tässä ystäväni Erin lukemassa.

Dave piti loistavan saarnan nimellä "Heads up!". Sopivan lyhyt, hyvin mietitty sisältö ja oikea määrä huumoria mukana.

Samoihin aikoihin seminaarilla järjestettiin myös piparkakkutalo-kisa. Minunkin oli tarkoitus osallistua, mutta koulutöiden määrä vei voiton tällä kertaa. Kävin kuitenkin katsomassa, mitä muut olivat saaneet aikaan.

Alice ja Jason keskittyivät tiiviisti omiin taloihinsa.

Addilyn ja Erin koristelivat talon yhdessä.

Nuoret varkkitytöt saivat tiimityönä aikaan tämän kauniin luomuksen. Harmi vain, että heille on käynyt moka tuon kyltin kanssa... Tokihan pukki ei asu pohjoisnavalla vaan Korvatunturilla! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiin jätetyt kommentit luetaan ja hyväksytään ennen niiden julkaisua.
The comments written on this blog are being read and accepted prior publishing.